10 000 atsauksmes un citi 2022. gada GetaPro.lv rezultāti

GetaPro

10 000 atsauksmes un citi 2022. gada GetaPro.lv rezultāti

  • Blogs
  • 23-02-2023

2022. gadā lielākajā pakalpojumu portālā Latvijā - “Getapro.lv”, veikti vairāk kā 50 000 pasūtījumi, kad cilvēki meklējuši un atraduši sev nepieciešamo speciālistu, sākot no santehnikas meistara līdz profesionālam animatoram bērnu ballītei. Pērn portālā reģistrējušies aptuveni 30 000 jauni pasūtītāji, un kopumā “GetaPro.lv” apmeklēja vismaz 700 000 cilvēku, kuri platformā pavadīja vairāk nekā 115 000 stundas.

 

Portāla vadītājs Jurijs Fridkins skaidro, kā sokas ar Latvijas un Igaunijas tirgus apgūšanu.

 

Jurij, kā Tu izskaidro “Getapro.lv” veiksmes faktoru - kāpēc cilvēki labprāt lieto šo platformu? Ne velti “Getapro.lv” savā pulkā ir aicinājis lielākais sludinājumu portālu grupas uzņēmums Baltijā – “Baltic Classified Group”.

Mūsu misija vienmēr ir bijusi uzlabot pakalpojumu tirgus kvalitāti Latvijā. Mēs teicami palīdzam tikt gala ar lielāko izaicinājumu, ar ko ir sastapies ikviens, kurš kādreiz ir mēģinājis atrast piemērotu pakalpojumu sniedzēju - tā ir iespēja saņemt drošības sajūtu par to, ka speciālistam var uzticēties, viņš darbu paveiks kvalitatīvi un par atbilstošu samaksu. Un te man jārunā par galveno portāla pievienoto vērtību – atsauksmēm. “Getapro.lv” pasaulē procesi notiek ļoti vienkārši - tie, kuri savu darbu dara labi, saņems pozitīvas atsauksmes, ar laiku nopelnīs izcilu reputāciju. Līdz ar to, viņu bizness izaugs, vienlaicīgi paaugstinoties kopējai pakalpojumu tirgus kvalitātei. Savukārt tie, kas taisa “nedarbus” - ar tiem notiks pretējais. Domāju, ka tikpat augstu, cik labi speciālisti novērtē legālu iespēju sava biznesa izaugsmei, portāla lietotāji, kuri meklē sev vajadzīgo speciālistu, novērtē lielisku iespēju nesatikties ar sliktu meistaru.

 

Kādi ir galvenie skaitļi, kurus Tu vēlētos izcelt, saistībā ar pagājušo gadu?

Jāsaka, ka skaitļi ir iespaidīgi. Kopš “Getapro.lv” pirmsākumiem - 2018. gada jūnija, ir vismaz 100 000 cilvēku, kas mūsu portālā veikuši dažādu darbu pasūtījumus. Pērn tādu bija 40 000. Kopumā 2022. gadā “GetaPro.lv” platformu apmeklēja 700 000 lietotāji un esam ieguvuši aptuveni 30 000 jaunu klientu. Vēl 10 000 lietotāju ir atgriezušies.

Ja runājam par izpildītājiem jeb speciālistiem, kuri piedāvā savus pakalpojumus mūsu portālā, jāsaka, ka vismaz 1 000 pakalpojumu sniedzēju apmeklē portālu katru dienu un aizvadītajā gadā “GetaPro.lv” reģistrējušies 3 000 jauni pakalpojumu sniedzēji. Portālu pērn izmantojuši 7 000 izpildītāju, bet kopumā mūsu datu bāzē ir reģistrēti teju 13 000 savas jomas speciālisti. 2022. gadā izpildītāju iesniegto piedāvājumu skaits sasniedza 210 000, bet kopš “GetaPro.lv” pirmsākumiem to apjoms nu jau sasniedz 600 000.

 

Tu minēji, ka viena no galvenajām pievienotajām vērtībām “Getapro.lv” ir pieejamās atsauksmes par izpildītāju darbu. Vai pakalpojumu saņēmēji labprāt sniedz savu novērtējumu?

Mēs joprojām strādājam pie tā, lai sniegto atsauksmju kvalitāte un apjoms pieaugtu, jo tās ir viens no svarīgākajiem fundamentiem portāla darbībā. 2022. gadā par izpildītāju darbu ir sniegtas vismaz 10 000 atsauksmes, ar vidējo vērtējumu 4,82/5. Pagaidām tas ir rekordliels skaitlis viena gada periodā un aiz katras atsauksmes stāv reāls cilvēks ar savu saņemto pieredzi. Kopējais portālā pieejamo jeb saglabāto atsauksmju skaits ir 30 000, ar kopējo rādītāju 4,84/5.  Savukārt atsauksmēs par “GetaPro.lv” platformu vidējais vērtējums Google lapā ir 4,9/5, kas ir veidots no vairāk nekā 2000 atsauksmēm.

 

Kā sokas ar Igaunijas tirgus apgūšanu? Vai igauņi arī portālu novērtē tāpat kā lietotāji Latvijā?

2022. gadā Igaunijas platformā bija vairāk nekā 7 000 pasūtījumu un vairāk kā 5 000 jaunu reģistrētu klientu, kas meklēja speciālistus/izpildītājus. Portālu gada laikā apmeklēja 170 000 lietotāju, kuri “Getapro.ee” platformā kopumā pavadīja vairāk nekā 13 000 stundas. 2022. gadā Igaunijā ir trīskāršs pieaugums reģistrēto izpildītāju skaitam. 2022. gadā portāls uzņēma apmēram 1800 jaunu pakalpojumu sniedzēju, kas kopā veido 2 500 lielu pakalpojumu sniedzēju bāzi. 2022. gadā iesniegto piedāvājumu skaits sasniedza 24 000.

Atgriezenisko saiti par izpildītāju darbu 2022. gadā esam saņēmuši aptuveni 1600 atsauksmēs, ar kopējo rādītāju 4,76/ 5. Vidējais vērtējums par “GetaPro.ee” platformu Google lapā ir 5/5 (no 200 atsauksmēm).

 

Kādi ir lielākie sasniegumi 2022. gadā, ar kuriem vēlētos palepoties?

Izpildīto pasūtījumu apjoms Latvijā ir palielinājās par 26% - tas nozīmē, ka uzticamība no lietotāju puses arvien palielinās un atgriezeniskās saites patiešām darbojas. Ļoti daudzsološa ir arī izaugsme Igaunijā – var teikt, ka kaimiņos notiek tikpat strauja jaunu pakalpojumu sniedzēju reģistrācija kā Latvijā. Vidējais piedāvājumu apjoms uz vienu darbu ir lielāks par 6 pretendentiem. Nevar nepieminēt mūsu pievienošanos “Baltic Classified Group” (BCG) – šis notikumu pagrieziens mums apstiprināja, ka esam gājuši pareizajā virzienā un šobrīd sniedz neticami daudz jaunu iespēju. Tagad strādājam roku rokā ar Latvijas partneriem “City24.lv”, kuri bija pirmie “BCG” pārstāvji Latvijā. Abos portālos veidojam dažādas integrācijas un interesantus sadarbības modeļus.

 

Noteikti ir kādi jaunumi, kas tapuši pērnā gada laikā?

Lai baudītu šādus sasniegumu un izaugsmes augļus, esam cītīgi pastrādājuši. Ar 2023. gadu esam laiduši klajā vairākus jaunumus. Piemēram, esam atteikušies no izpildītāju komisijas maksām un ieviesuši saprotamu un prognozējamu mēneša abonementu sistēmu. Jaunā pieeja gan pakalpojumu sniedzējiem, gan platformas administrācijai būtiski vienkāršo platformas lietošanu. Pie tam, esam izveidojuši vairākas jaunas funkcijas mūsu pakalpojumu sniedzējiem. Piemēram, sadarbībā ar A/S "Sadales tīkls”, ieviesām iespēju pievienot profesionālās darbības sertifikātus. Pakalpojumu sniedzēji tagad var izcelt savu darbu cenas, kā arī veikti citi nelieli, taču efektīvi uzlabojumi.

 

Pie kā strādāsiet šogad?

Ja līdz šim mēs vairāk domājām par jaunu un daudzveidīgu funkciju ieviešanu, tad šobrīd akcentu liekam uz kopējo portāla lietošanas pieredzes uzlabošanu, lai mūsu klientiem portāla izmantošanu padarītu ērtāku, ātrāku, saprotamāku un efektīvāku. Mums ir svarīgi, lai cilvēki izmanto “Getapro.lv” ne tikai kā alternatīvu Google meklētājam, bet lai darbības līdz pat konkrētam darījumam notiktu platformas iekšienē, kas tiešā veidā nodrošina mums tik svarīgo atsauksmju bāzes veidošanos. Pašlaik tiek uzlabota meklēšanas funkcija, lai sistēma palīdz lietotājam viegli atrast sev nepieciešamo speciālistu, veikt pasūtījumu un pēc tam arī sniegt kvalitatīvu atsauksmi.

Ceram, ka šomēnes varēsim “laist gaisā” arī jauno mobilo lietotni jeb aplikāciju. Jaunā aplikācija būs plašākas funkcionalitātes un pieejama ne tikai izpildītājiem, bet arī pasūtītājiem jeb speciālistu meklētājiem. Tāpat lietotājiem būs iespēja labāk pārvaldīt savu profilu. Piemēram, tiks nodrošināta gudrāka attēlu organizācija gadījumos, ja izpildītājs viena profila ietvaros piedāvās vairākus, neatkarīgus pakalpojumus.

Kopumā esam ļoti gandarīti, ka ieviestie jauninājumi mums sniegs iespēju arvien vairāk uzlabot portāla darbību un pacelt tā potenciālu nebijušos augstumos, kļūstot par populārāko rīku pakalpojumu tirgus apgūšanā un uzlabošanā.

Atpakaļ