GetaPro

Altruisms asinīs

  • Blogs
  • 27-06-2021

 

Sveiki, iepazīsimies! Cik sen jūs jau saņemat pasūtījumus caur GetaPro? 

Mani sauc Rolands, esmu no Limbažiem, uz Rīga pārbraucu aptuveni pirms 10 gadiem. Esmu viens no portāla “vecajiem” izpildītājiem. Reģistrējos vēl pašā sākumā, 2017. gadā. Tad bija vēlēšanās izmēģināt kaut ko jaunu.

 

Ar ko jūs toreiz nodarbojāties?

Es strādāju rūpnīcā, kā arī palīdzēju draugiem un paziņām saimniecības darbos, nodarbojos ar pārvadājumiem. Kopumā, es nebaidījos no darbiem. 

Īpaši patika labot sadzīves tehniku. Šos darbus esmu apguvis pašmācības ceļā un zinu pietiekoši daudz, lai tiktu galā gandrīz ar jebkuru ierīci. 

 

Un ar ko jūs nodarbojaties tagad?

Jau nepilnu gadu man ir savs uzņēmums. Saņemu pasūtījumus caur GetaPro, kā arī, ir izveidojies jau savs klientu loks. Manus pakalpojumus var kvalificēt kā “visu darbu meistars”. Bija pat periods, kad laboju kompjūterus, bet pie sirds man labāk iet sadzīves tehnika. 

 

Kāpēc pārgājāt uz pašnodarbinātu personu?

Pirmkārt, vajadzēja palīdzēt vecākiem. Otrkārt, man patīk piederēt sev, plānot savus darbus, patīk regulāra darba apstākļu maiņa – esmu šeit, esmu tur, jauni cilvēki. Bet ja būt pavisam atklātam, ir apnicis agri celties no rītiem. Tagad es pats plānoju savu dienu. Tas ir tā vērts!

 

Nebija bail aiziet no darba?

Nē, man uz to brīdi jau bija neliela pieredze privātu pasūtījumu izpildē. Es aizgāju no rūpnīcas, sāku piestrādāt celtniecības darbos, ieliku sludinājumu Facebook par papildus darbu meklēšanu, un beigās piereģistrējos GetaPro portālā, kur uzreiz saņēmu iespēju veikt pasūtījumus.

 

Vai atceraties savu pirmo pasūtījumu?

Protams! Es tikko biju reģistrējies, bet jau vakarā e-pastā ienāca paziņojums par pasūtījumu – salabot krānu. 20 minūšu laikā nopelnīju 20 vai 30 euro, precīzi vairs neatceros.  

 

Kāds ir bijis pats lielākais pasūtījumus caur GetaPro portālu?

Reiz es saņēmu pasūtījumu – industriālā ledusskapja remonts. Tas nebija visaugstāk apmaksājamais, bet tas bija pats interesantākais un atbildīgākais pasūtījums. Man patīk ņemties ar tehniku!

Citā reizē saņēmu pasūtījumu – izvest būvgružus, par vienu reizi saņēmu 500 euro. Man nav grūti, rezultāts priecē kabatu.   

 

Jūs tagad esat dārgs meistars?

Es tā neteiktu. Strādājot pašam uz sevi man ir izstrādājies minimālais standarts – 35 euro par izbraukumu. Darbi, protams, ir ļoti dažādi, bet, kā likums, es iekļaujos 35 - 100 euro robežās.

Pie šīm cenām es nenonācu uzreiz, vienreiz es ļoti padedzinājos, kad nenosaucu uzreiz minimālo cenu. Bet ir bijušas situācijas, kad veicu darbu bez apmaksas. Piemēram, man pa ceļam, bet tur ir kaut kāds sīkums. Nu, nevaru es ņemt par to naudu, un viss. 

 

Altruisms jums ir asinīs?

(Smejas) Iespējams! Ja jau esam pieminējuši asinis – esmu asinis un plazmu ziedojis 45 reizes. Man nav grūti, citiem tas palīdz. 

 

Oho, kāda jums ir ticība cilvēkiem! Un ja viņi atstāj negatīvas atsauksmes? 

Visi cilvēki ir dažādi, taču vissvarīgākais ir saprast, ka kļūdīties nav jābaidās. Pat ja esat saņēmis vērtējumu “Pirksts uz leju”  - atbildē vajag atvainoties un pēc iespējas paskaidrot situāciju. Jo citiem pasūtītājiem ir svarīgi zināt, kas jūs esat par cilvēku. 

 

Jums ir plašs sniedzamo pakalpojumu klāsts, pastāstiet kādus interesantus un neparastus gadījumus?

Jā, šādi gadījumi jau ir diezgan daudz. Reiz es atbraucu labot ledusskapi un beigās atradu laulības gredzenu, kura vērtība bija 2500 euro, tas atradās uz ledusskapja. Cik saimnieks bija priecīgs, viņš to veselu gadu meklēja.

Citā reizē glābu mājdzīvnieku, kurš bija iekritis atstātā atvērtā kanalizācijā. 

Un tad citā reizē pie veļas mašīnas nestrādāšanas bija vainīga iestrēgusi zeķe, kuru es veiksmīgi izvilku.  

 

Vai pandēmija ir stipri ietekmējusi jūsu darbu? 

Protams, ietekmēja. Pasūtījumu ir kļuvis aptuveni par 40% mazāk. Un es vēl tieši šajā laikā atvēru savu uzņēmumu. Bet pakāpeniski viss jau sāk normalizēties. Protams, pie klientiem ierodos maskā, lai gan dažreiz tajā ir ļoti grūti strādāt. Bet ko darīt, ja ir aizsērējusi kanalizācija vai duškabīnei ir izveidojusies noplūde? Cilvēki nevar tā dzīvot. Kādam taču ir jāpalīdz!

 

Atpakaļ